Saturday, 21 September 2019

Kenapa Orang Muda perlu mulakan bisnes dari awal?

Hai assalamualaikum..

Zaman milennia ini semua di hujung jari kan. Sampaikan nak order makan pun, hanya klik klik terus ada orang hantar depan pintu rumah. Betapa cepat masa berlalu kan. Internet marketing sekarang pun dah jadi satu trend. Orang orang muda zaman sekarang memang advance.

Saya dulu sewaktu berumur 18 tahun, saya bekerja part time di kedai makan, kemudia bekerja part time di kedai pakaian. Untuk apa saya kerja? Untuk dapatkan sesuatu yang saya nak menggunakan hasil titik peluh saya sendiri. Itu merupakan satu kepuasan bagi saya. Walaupun hanya part time, gaji ciput saya mahu jugabagi mak saya rm50 atau belikan apa apa untuk mak.

Korang cuba bayangkan, fikir sejenak.

Bayangkan kehidupan ideal / impian anda, apa paling bermakna bagi anda?
Best kan dapat bekerja dengan masa flexibel dalam masa yang sama duit masuk tiap-tiap bulan.
Dan mampu beli impian yang kita idam-idamkan.


Post ini sesuai bagi mereka yang berumur 18 tahun ke atas.

Kenapa 18 tahun ke atas?

Kerana untuk menjadi ahli Shaklee, anda perlu berumur 18 tahun ke atas.

Di SHAKLEE, SHAKLEE mampu merealisasikan impian kita. Even orang muda sekalipun. Asal rajin berusaha saja.

Kalau anda nak tahu, dalam Shaklee ada yang berumur 24 tahun, pendapatan sebulan lebih RM30,000. Fuh, besar tu. Kereta pula bulanan dibayar oleh car bonus Shaklee. Alahai bertuahnya punya badan.

Dalam team Jutawan sendiri ada Master termuda iaitu Master Athirah, beliau berumur 30 tahun berjaya mencapai rank tertinggi Shaklee iaitu Master Coordinator.

Beliau memulakan bisnes Shaklee tahun 2013 lagi semasa beliau melanjutkan pelajaran degree di UITM. Seorang yang tidak pernah berputus asa,jalan terus untuk capai impian beliau. Ketika berumur 29 tahun, beliau berjaya memiliki Audi Q5 atas nama beliau sendiri dan dibayar oleh car bonus yang diterima dalam Shaklee. Best kan orang muda awal awal dah berjaya. Moga turn saya sampai selepas ini. Agak lambat saya memulakan bisnes Shaklee namun tidak mengapa, insyaAllah peluang masih ada.

Kenapa orang muda perlu mulakan bisnes dari awal?

Orang muda ni semangat nya





No comments:

Post a Comment

♥ Copyright © Nurul Fatin Adiana | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger