Tuesday, 23 July 2019

Testimoni Kursus Mobile Spa dan Berpantang TWB

Hai Assalamualaikum semua, lamanya tak menulis. Walaupun senyap sekejap, tapi kita ada je ni ha..Okay, harini saya nak share satu beautiful story tentang seorang wanita gigih. Dari peniaga jalanan ke  usahawan mobile spa 5 angka sebulan.



Betul ke boleh cecah 5 angka? ha..korang baca dulu story beliau. Ni kisah benar ye.

Nama timangan beliau ialah Eyqa. Selalu muncul dalam group berpantang TWB. Ni cerita dia. Sebelum ni saya pernah bekerja sebagai Business Development Executive dan terpaksa berhenti kerja atas sebab pregnancy problem masa pregnant kan second baby..Masa tu anak saya yang no 2 ni pembesaran dia tak normal macam budak biasa. Dia dilahirkan dengan usus terkeluar dari perut.. Operate masuk kan semula usus dan jantung 2 minggu selepas dilahirkan. Kini ada penyakit rare Beckwith Weidemann Syndrome.

sebelum join TWB

Cerita saya agak panjang harap semua tak jemu lah nak baca tau! 😘

Selepas berhenti kerja kehidupan kami agak susah sedikit jadi saya mula cari jalan untuk start buat business.

To be honest banyak business dah saya buat dulu jual fake kosmetik, dropship jual barang baby, jadi dropship jual baju raya, jual perfume lahh.. Eh pendek kata apa je yang boleh buat duit semua saya join..

Saya jenis yang tak suka minta duit husband.. Yelah kita pon tahu dia sorang kerja nak kena tanggung segala expenses dalam rumah jadi saya start fikir cara cepat nak jadi kaya..hihi

 Sampai lah satu masa tu kami pon invest untuk jual emas but that time kami jatuh terduduk sebab kena tipu sampai terpaksa pindah keluar dari rumah sewa dan duduk dengan mama saya sebab dah tak mampu nak bayar sewa. πŸ˜”

Dari duduk di apartment kami berpindah ke flat ppr. Kat situ saya start untuk belajar menghargai duit. Untuk bantu suami saya turun ke bawah flat setiap petang untuk jual ais milo kepal.. Ingat lagi masa tu saya siap buat ais kepal durian lagi bila datang musim durian.. Masa tu untung walaupun rm1 rasa syukur tu Allah je yang tahu.

Sampai lah satu masa tu saya tersedar yang mesti ada sebab kenapa hidup saya jadi macam ni. Jadi saya mula buat solat taubat, solat istikharah, solat tahajud, solat dhuha. Setiap hari saya buat sambil tu saya minta Allah tunjukkan saya jalan untuk keluar dari kesulitan hidup kami..

Masa tu saya betul betul stress sebab hutang kami keliling pinggang. Pernah ada sekali tu saya sampai rasa nak terjun bangunan bila tengok ke bawah rumah. Siap pikul lagi anak anak time berniaga.. Kalau hujan lebat habis terbang semua barang jualan.. Kalau panas menangis2 anak2 kepanasan.. 😭

 Allah makbulkan doa saya selepas hampir setahun saya jatuh terduduk. Saya jumpa jalan keluar saya masa tengah scroll fb tiba2 ternampak post tentang spa. Dari situ saya start study tentang segala mobile spa yang ada sampailah terjumpa THE WALKING BEAUTY PROJECT.

Memang particular sikit sebab takot terkena lagi masa tu. 😜Tak cukup dengan itu saya study lagi kelebihan setiap kursus mobile spa yang ada. Selepas buat semua study saya yakin TWB lah yang paling berbaloi antara semua kursus mobile spa yang ada.

Bayangkan dengan satu harga tapi kita akan belajar 5 course which kalau kat luar satu harga tu 1 course je tau!

Tiba tiba ada satu hari tu saya cakap dengan husband yang saya dah jumpa jalan keluar untuk bayar semua hutang hutang kami tapi untuk jumpa jalan keluar tu kena buat hutang lagi..

Husband pon minta masa nak fikir.. (sebenarnya dia dah banyak sangat keluarkan duit untuk segala business saya yang tak berapa nak jadi tu) so memang faham lah time tu yang mungkin dia tak rasa confident dengan saya lagi lah kan..

Few days later saya cerita pula dekat my mom yang saya nak join TWB. Mula mula mama saya tak confident langsung sebab dah banyak duit dia saya pinjam masa jatuh terduduk dulu dok bayar hutang orang..😭

Tapi agaknya Allah nak tolong.. Mama saya dengan husband terbuka hati nak bagi saya duit join TWB masa tu Rm1999..so diorang bahagi dua. Husband siap buat loan lagi masa ne nak bagi saya duit. πŸ˜”

 Lepas tahu je harga nak join hati terus rasa berkobar.. Walhal masa tu satu sen pon takde. Untung niaga ais kepal cukup2 untuk beli balik barang2 niaga je. Hati ni dah memberontak nak join juga tak kira lah apa pon..

Stress sangat rasa time tu duit kalau nak kumpul memang bertahun baru boleh join twb. Setiap malam saya tahajud minta Allah bantu saya cari duit nak join TWB.
Tapi kann.. Miracle happen.. Duit yang saya invest saya dapat semula tak sampai dua bulan.

Saya janji dengan mama dan husband yang saya akan pulangkan balik duit diorang dalam masa 2 bulan. Masa tu dengan takde customer nya confident je saya berjanji. Haha

Saya upgrade kursus berpantang beberapa bulan kemudian. So saya bayar balik duit diorang masa bulan kedua dan sampai sekarang saya dapat keuntungan 100% duit semua saya punya.






Dari seorang peniaga jalanan saya bertukar menjadi surirumah yang bergaji 5 angka. Alhamdullilah..

Sehari saya akan buat 2 slot berpantang pagi & petang. Jadual saya fully booked sampai bulan october ni

 Tengahari saya sempat lagi balik untuk uruskan anak balik sekolah, makan semua dan hantar semula ke sekolah.

 Sekarang hidup saya sekeluarga sangat comfortable. Nak makan apa nak beli apa semua dapat. Saya dah tak perlu nak catu makanan lagi. Saya dah tak perlu nak tahan diri dari beli baju atau handbag lagi..

 Dari flat kini kami sudah berpindah ke kondominium.. Duit deposit masuk rumah kami kumpul dari duit buat spa.

Allahuakbar.. Allah ubah hidup saya sekeluarga dari tiada apa2 ke kehidupan yang lebih selesa. Barang2 rumah kebanyakkan nya dibeli dari hasil duit spa saya.

Setiap bulan saya mampu untuk bayar duit rumah sendiri. Siap bayar hutang dekat mama every month. Rasa dalam tahun depan boleh settle semuanya..

Paling best bila semua barang & produk untuk buka your own mobile spa kita bagi sekali. Kiranya tinggal kita seret bag pergi rumah client jela. Hah best kan?

Pendek kata kita keluar modal sekali je tau tapi income yang kita dapat berganda2. 😍 Dalam twb kita akan diajar macam mana nak buat pakej spa.. Macam mana nak buat marketing.. Eh pendek kata semua kita ajarlah. Tinggal you nak buat and praktik kan je..

 Contoh lah seminggu 3 hari buat spa.

Dapat 3 orang client sehari Rm300

Rm300x3 hari =Rm900
Rm900x4 minggu =Rm3600

Wow πŸ€‘πŸ€‘πŸ€‘πŸ€‘

 Yang nak fokus buat spa boleh focus buat spa. Yang nak grab income spa + berpantang lagi lah best! Demand orang perempuan ni bukan biashe-biashe tau! 😍

 Kalau buat setiap hari?

Berapa dah?

Hah kiralah korang!

 Income geli2 Rm3600 tau! 😍

 Sekarang saya ada ramai regular customer tapi masalahnya tak cukup tenaga nak buat semua so saya banyak pass client kat alumni twb 🀣

Saya suka update keje apa yang saya buat setiap hari. Itu cara marketing saya.. Eh eh dah tershare cara marketing pulak. 😍
Nak tahu banyak lagi secret marketing kami korang WAJIB JOIN TWB!

ni Eyqa sekarang


Business yang boleh diwarisi dan ada career development . Kita perlukan projek macam ni untuk bantu lebih ramai lagi wanita naik taraf hidup masing masing.

Best kan kisah Eyqa, gigihnya beliau. Dalam TWB pelbagai beckground kita akan jumpa. Dari professional hinggalah surirumah. Surirumah pun boleh jadi profesional ye dengan TWB.

Bulan ini, TWB offer 3 pakej yang sangat menarik. Choose and decide. Memang tak rugi langsung join TWB mobile spa sebab TWB baru saje launch benda baru iaitu workbook TWB.

Dalam tu ada secret weapon marketing. Just follow and do it. Money will come to u. Hehe.

Inilah dia workbook nya. Teruja juga orang lama TWB macam saya ni nak tahu.

PAKEJ KURSUS MOBILE SPA TWB

Nak tahu lebih lanjut, sila hubungi saya dengan kadar segera. Peluang keemasan ni u olls.

With love,

Adiana

Fb: Adiana Muhammad
0137131476
Shaklee Leader
TWB Leader

No comments:

Post a Comment

♥ Copyright © Nurul Fatin Adiana | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger