Sunday, 15 September 2019

Peluang Bisnes Shaklee - 3C



 Hai semua, assalamualaikum..diharap kalian yang singgah di post saya kali ni sihat sejahtera hendaknya. Alhamdulillah diberi kesihatan yang baik walaupun cuaca jerebu sekarang ni. Kelam terus.

Alhamdulillah tahun 2019 merupakan tahun ke5 saya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Pada mulanya saya hanya join untuk makan saje, tak sangka terjebak buat bisnes. Actually, saya tidaklah arif dan tahu peluang bisnes yang Shaklee tawarkan. Dapat tahu pun dari group Jutawan, group yang saya bernaung sekarang.

Tak kenal maka tak cinta

Since kalian dah terjumpa entry saya ni, haraplah baca sampai habis ye. Mana tau terpikat nak buat bisnes Shaklee.

Shaklee ialah satu produk makanan tambahan no 1 di US. Akhirnya berkembang ke seluruh dunia termasuklah Malaysia ni. Hampir 30 tahun dah shaklee bertapak di Malaysia. Lama dah nya. Sesuatu syarikat jika dapat bertahan lama semestinya ada kelebihan kan. Macam shaklee sendiri, semestinya kualiti produk. Jika produk tak berkualiti, dah lama dah terkubur tanpa batu nisan. Maklumlah, nak masuk Malaysia ni bukan mudah. Ada prosedur tertentu yang syarikat Shaklee perlu patuhi.

Dan utuhnya sesuatu syarikat pun kerana pekerja. Pekerja yang happy, setia, sayang akan syarikat disebabkan majikan yang baik kan. Okay, apa yang Shaklee tawarkan kepada pengedar bebas nya :


Kelebihan bisnes Shaklee
So apa kelebihan bisnes Shaklee ni, sampai ramai otai-otai masih bertahan.
























Peluang Bisnes Shaklee - 3C

Apa 3C tu??

1) C for Cash

Dalam Shaklee banyak sangat peluang buat duit.

Satu, untung runcit sehingga 20-30% dari harga runcit produk. Ahli disarankan menjual dengan harga runcit.

Dua, bonus Shaklee yang Shaklee bayar setiap 14hb setiap bulan. Ada kriteria tertentu nak capai bonus (pembelian melebihi 150uv layak dapat 5% bonus). Siapa buat dia dapat. Tak de buat, telur pun tak pecah. Hihi. Bonus Shaklee ni unlimited tau. Malah ada yang dapat lebih 6 angka sebulan.

bonus Shaklee yang dibayar setiap 14hb

ini anggaran amaun bonus






Ketiga, bonus kepimpinan. Ini untuk mereka yang menaja orang baru. Sebagai tanda penghargaan, Shaklee bayar 'upah' kepimpinan. Nak memimpin sesuatu organisasi bukanlah sesuatu yang mudah. Ada cabaran manis kelatnya. Tapi kan, jika pemimpin tersebut lewa buat bisnes, orang tajaan bawahnya sakan buat bisnes, maka orang tajaan bawahnya dapat lebih besar bonus dari leader dia. Adil kan Shaklee ni. Tiada istilah goyang kaki, bonus masuk tetap setiap bulan. Kena sama sama usaha dan kerja.

bonus kepimpinan sehingga level ke6



Shaklee ni adil tau. Walau ada pangkat paling tinggi sekalipun dalam bisnes shaklee, harga ahli tetap sama. Takde pangkat sekian, dapat 50% diskaun. Semua sama level saje harganya.

2) C for Car

Wow, Shaklee bagi kereta ke.? Tak ye sayang sayang. Shaklee bagi elaun kereta. Elaun kereta tak termasuk dengan bonus bonus yang lain. Cuma ianya ditotalkan sekali dalam pay slip Shaklee.

Car bonus ni ikut ahli shaklee nak beli kereta atau nak buat kegunaan lain. Nak beli rumah, shopping etc etc.

Dan pemegang car bonus ini akan diraikan dalam majlis berprestij Shaklee iaitu Shaklee National Conference. Setiap tahun, tak pernah miss Shaklee adakan convention untuk para ahli nya.

bonus kereta seorang ahli Jutawan
diraikan dalam majlis berprestij Shaklee


3) C for convention dan trip

Untuk convention pula, setiap ahli Shaklee berpeluang menyertainya.

Pelbagai convention Shaklee adakan.

National Conference Shaklee yang ini semua ahli boleh hadir.

Natinal Conference 2019


Shaklee Business Leader Conference yang ini untuk pemimpin (Supervisor ke atas). Alhamdulillah saya berjaya melangkah ke BLNC tahun 2019. Syukur. InsyaAllah 2020 saya hadir lagi. Best gila event ni. Dahla free dapat lagi cenderahati bernilai RM800. Baik hati betul pihak Shaklee. Teruja sangat. Dalam event ini, Shaklee ada bentangkan apa next perancangan untuk bisnes Shaklee.

sebahagian dari business leader Jutawan

Convention dan trip luar negara. Yang ini untuk semua. Ada kriteria yang perlu dilepasi. Ada target. Dan Shaklee taja free je tau Semua. Trip yang sangat mewah 6 star, layanan bak bangsawan, tip top. Itenary yang menarik dan tersusun. Semua tu tanda penghargaan kepada ahli yang membangunkan Shaklee dengan bersungguh-sungguh. Semua Shaklee tanggung. Tak perlu fikir apa aktiviti nak buat kat sana kerana semuanya telah diuruskan. Bawa badan dan duit shopping saja. Bahkan, duit elaun makan pun diberi. Untung sangat jadi ahli Shaklee ni.

Shaklee pun mengutamakan kebajikan ahli nya yang Muslim. Bagi yang berhajat untuk menunaikan umrah, Shaklee ada sediakan pakej umrah percuma juga. Boleh pilih samada mahu ke USA atau umrah. Biasanya jika ke USA, mereka akan menghadiri conference antarabangsa Shaklee. Di mana, kesemua leader aktif Shaklee akan berkumpul di sana. Kat sana juga leader boleh kenal dan tahu tentang kajian yang dijalankan oleh para saintis. Boleh jumpa live dengan barisan saintis Shaklee.

Trip Shaklee dibahagi 2, satu dalam negara atau Asia Tenggara

dan antarabangsa. Kesemua trip ini ditetapkan oleh barisan tertinggi Shaklee. Yang pastinya mewah sangattt.
leader Jutawan di HQ Shaklee California US






trip 2020

trip antarabangsa 2019





Pada yang berminat nak join bisnes Shaklee, boleh hubungi saya. Saya bernaung dibawah group Jutawan. Ada 10 orang Master Coordinator dalam keluarga besar Jutawan saya. Masing masing ada kepakaran dan ilmu bisnes yang power. Kalau tak power, masakan boleh bergelar Master Coordinator ( pangkat tertinggi dalam Shaklee )

Master Coordinator dalam team Jutawan yang jelitawan


Setiap minggu kami pasti ada kelas online dalam secret group. Yang pastinya, kami dipantau rapat oleh mereka. Apa yang saya sayang dan masih stay dalam Shaklee kerana ukhwah, silaturrahim dan pesanan amalan rohani dari master. Seriously, itu yang saya sayang nak tinggalkan Shaklee. Saya sayang semua dalam Shaklee. Doakan saya berjaya seperti Master saya ye. Kepada kalian yang tercari bisnes yang mudah dan senang, yang boleh memberi anda capai impian, Shaklee ada caranya. Just sign up sahaja dan terus boleh mula.




Nanti saya share ape yang best bernaung bawah group Jutawan. Stay next posting yaaa.

Kita semua ada PELUANG!!

So macam mana nak join Shaklee? Contact me 0137131476 untuk bantuan.

Kalian ada 2 pilihan.

Iaitu

Pembelian 200uv dalam RM680 layak mendapat keahlian percuma. Kumpul order ramai ramai dengan kengkawan, dan nikmatilah harga ahli yang super duper menguntungkan.

dan

Hanya bayar RM75 untuk yuran ahli dan kit. Murah saje. Dan boleh nikmati peluang yang terbentang luas yang shaklee tawarkan.

Jangan risau, banyak ilmu kesihatan yang Shaklee sediakan. Bukan peluang 3c tu saja.

Ilmu nutrisi dan produk pun shaklee sediakan. Banyak rujukan dan sumber selain shaklee2u.com, Facebook Shaklee Malaysia , website Shaklee www.shaklee.com.my. Ada event event lain Shaklee anjurkan.

check kesihatan percuma

kelas nutrisi bersama pakar Nutrisi



Yang ikhlas,

i'm your Shaklee business leader

Nurul Fatin Adiana

1123860

0137131476

Pengedar Shaklee Putrajaya

Your Shaklee Business Partner






6 comments:

  1. Best convention trip tu... Berangan dah nak pegi ni...

    ReplyDelete
  2. Kannn trip 5 star yang menggiurkan

    ReplyDelete
  3. Bestnya semua rewards yang ditawarkan. Jom kejar semuanya :D

    ReplyDelete
  4. Semuanya best. Tinggal usaha nak dapatkan je lagi ni :)

    ReplyDelete
  5. Bestnyeee bila dh dpt smua bonus shaklee bg..

    ReplyDelete

♥ Copyright © Nurul Fatin Adiana | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger