Thursday, 19 September 2019

Apa Yang Best Join Team Jutawan?



Hai semua. Sebelum ini saya ada cerita tentang Peluang Bisnes Shaklee iaitu Cash, Car Bonus dan Convention kan. Jadi sebelum anda decide nak buat bisnes Shaklee, mesti anda nak kenal dan tahu siapa yang boleh bimbing anda untuk berjaya dalam bisnes Shaklee.

Bisnes Shaklee ini bisnes teamwork. Kita takkan berjaya jika buat sorang-sorang. Kita perlu berganding bahu satu pasukan untuk berjaya. Bak kata, bersatu teguh, bercerai roboh. Harapnya sesuailah pepatah itu. Haha.

Macam saya sendiri, bangga sangat kerana bernaung di bawah team Jutawan. Team iJutawan diperkenalkan oleh Master Laila. Beliau merupakan Master Coordinator dalam Shaklee dan pernah 2 kali bergelar Presidential Master dan mendapat award itu. Hebat sangat master Laila. Cicit tumpang happy.




Terdapat 10 orang Master dalam group Juatawan iaitu :

Master Laila
Master Nur Zahirah
Master Zura
Master Hafsah
Master Ainul
Master Kam Maria
Master Laurah 
Master Wan Muliani
Master Farina
Master Athirah


Kelebihan bernaung di bawah team Jutawan :

  • Team Jutawan memiliki 10 orang master yang mempunyai pelbagai kepakaran. Juga jelitawan dan baik hati.
  • Kalian berpeluang menghadiri seminar, leadership workshop yang dianjurkan oleh para master team Jutawan. Hampir setiap minggu tau ada sesi perkongsian dari segi marketing, database, macamana nak pikat customer, motivasi dan lain lain.
  • Bernaung di bawah Team Jutawan perkara paling ditekankan adalah kerohanian. Sebab itu saya sayang untuk tinggalkan shaklee. Sungguh, bisnes ini mendekatkan kita pada Pencipta. Bila Allah sayang kita, semuanya menjadi mudah. Percaya lah.
  • Team Jutawan mempunyai pelbagai program yang bakal bantu kalian menyusuri perjalanan kejayaan dalam bisnes Shaklee. Ada program menyusu, detox, mobile spa, kecantikan. Pendek kata, ikut mint kita. Macam saya sendiri, saya menyertai The Walking Beauty iaitu projek Spa menggunakan produk Shaklee ilham dari founder TWB.
  • Team Jutawan terdiri dari pelbagai latar belakang pekerjaan sepeti doktor, pharmasict, surirumah, engineer, cikgu dan lain lain. Semua tak lokek untuk berkongsi ilmu.
  • Setiap bulan, team Jutawan ada sesi perkongsian tertutup dengan pakar Nutrisi Shaklee.
  • Paling best, kalian boleh sertai contest yang diadakan untuk team Jutawan dan hadiahnya sangat lumayan
Antara kelas kelas online yang disediakan oleh para master. Balik rumah agam, tonton dan catat. Dan jangan lupa apply segala ilmu.


Master Laila berkongsi kelebihan berblog. Blog ini ibarat kita menanam pokok, kita semai, kita baja dan kita siram. Finally kita pungut hasil. Atas kerana itulah, blog adalah aset bisnes online.


Master Wan Muliani berkongsi pengalaman beliau yang power dan tips mudahnya orang nak join Shaklee. Untuk pengetahuan semua, Master Wan Muliani ini kami gelar master 8 bulan. Sebab beliau mengambil masa lapan bulan sahaja untuk naik rank tertinggi dalam Shaklee. Power kan ? Itu saya kata, Master Jutawan bukan calang calang.


Master Laurah / Abby berkongsi tips untuk menaja 30 orang dalam sebulan. Orang kuat Sabah tau ni. Hari hari pasti ada tempat beliau COD Shaklee. Siapa kata orang Sabah tak makan Shaklee?


Master Zura ini memang best cara beliau berkongsi dan bercakap. Mana boleh tak best, bekas lawyer ni. Petah berbicara okay.


Master Kam Maria berkongsi teknik cara close sale yang berkesan mengikut cara yang beliau sendiri amalkan.

Master Athirah master paling muda dalam group Jutawan. Orang muda memang power bab editing video ni. Kacang pis saja bagi dia.

Master Nur Zahirah berkongsi apa benefit kita dapat sekiranya kita fokus. Dalam Shaklee ada banyak produk, adkah kita perlu terror semua produk baru kita boleh menjual. Ha, nak tahu tips ni, kena dengar kuasa fokus ni.
Master Ainul master terdekat saya. Selalu panggil anak anak buahnya datang coaching. Dan sangat baik hati


Master Hafsah ibarat motivator jugak. Masa join leadership workshop sebelum ini, suka sangat melihat cara penyampaian beliau.

antara task dalam group Jutawan

group eksklusif client team Jutawan

contest jutawan, hadiah pun lumayan


Apapun,fokusnya adalah Shaklee. Asbab Shaklee, kami bernaung di bawah Jutawan dan mendapat bimbingan 10 orang master. InsyaAllah anda memilih group yang tepat!



Salam sayang,

im your biz leader


Nurul fatin adiana
0137131476
Pengedar Shaklee Putrajaya
Your Business Partner










1 comment:

♥ Copyright © Nurul Fatin Adiana | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger